• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

Verken de prachtige landschappen van de Boven-Maasvallei met deze langzame toeristische route die een combinatie is van trein, wandelen en fietsen.

Hoe werkt het?

Je uitstap begint en eindigt aan een treinstation. Je verplaatst je te voet of per fiets tussen de stations. Combineer je uitstap zoals je dat zelf wilt: op je eigen ritme, volgens je interesses, je bezoeken, je verblijven...

De route

Je avontuur begint in Namen. Aan de samenvloeiing van de Maas en de Samber heeft de Waalse hoofdstad, die overzien wordt door een majestueuze citadel, een aantal grote verrassingen voor he in petto! Het deels autovrije centrum nodigt uit tot een wandeling langs de winkels of langs het water. 

Laat je tussen Namen en Dinant verblinden door de prachtige landschappen van de Hoge Maasvallei. Deze vallei van forten en kastelen neemt je mee terug in de tijd!

Laatste stop van je uitstap: Dinant, "Dochter van de Maas", die zijn bijnaam ontleent aan zijn bijzondere ligging tussen kliffen en rivier. De stad is letterlijk ingebed tussen de Maas en de rotsen, wat haar al haar charme geeft!

De kaart

Hieronder vind je een kaart die elke sectie (te voet of op de fiets) in detail weergeeft. Klik op de vlag van de sectie waarin je geïnteresseerd bent en je komt op een nieuwe pagina met een aanklikbare gedetailleerde kaart, een GPX-bestand en de activiteiten en accommodaties die op je route te vinden zijn. 

 

Op ontdekking

Blijven slapen

Download je reisgids en vind de activiteiten en restaurants die je niet mag missen, maar ook goede tips voor picknicks en het proeven van lokale specialiteiten!

 

Contact

Informatie :

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden