• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

De vallei van de Ourthe is een echt Waals juweel! Deze treinreis wordt erkend als een van de mooiste spoorlijnen van Europa en wordt gecombineerd met wandelingen en fietstochten.

Hoe werkt het?

Je uitstap begint en eindigt aan een treinstation. Je verplaatst je te voet of per fiets tussen de stations. Combineer je uitstap zoals je dat zelf wilt: op je eigen ritme, volgens je interesses, je bezoeken, je verblijven...

De route

De Ourthe is de echte rode draad van deze route die begint in Marloie en eindigt in Luik. 

Ontdek onderweg Durbuy, een klein stadje met onmiskenbare romantische charme! Genesteld in de meanders van de Ourthe, is het historische hart een doolhof van kleine, kronkelende, geplaveide voetgangersstraten omzoomd met oude lokale stenen gebouwen. 

Na je reis kom je aan in Luik, een stad die bol staat van contrasten. Te midden van zijn metamorfose verrast de stad met zijn heterogene architectuur en erfgoed: de historische Place Saint-Lambert, het Prinsbischoppelijk Paleis, de Koninklijke Opera van Wallonië gaan hand in hand met het nieuwe, ultramoderne station van Guillemins, het werk van de Spaanse architect Santiago Calatrava. Met zijn architecturale (448 geklasseerde gebouwen) en culturele (20 musea) juwelen zal de stad van honderd torens je betoveren!

De kaart

Hieronder vind je een kaart die elke sectie (te voet of op de fiets) in detail weergeeft. Klik op de vlag van de sectie waarin je geïnteresseerd bent en je komt op een nieuwe pagina met een aanklikbare gedetailleerde kaart, een GPX-bestand en de activiteiten en accommodaties die op je route te vinden zijn. 

 

Op ontdekking

Blijven slapen

Download je reisgids en vind de activiteiten en restaurants die je niet mag missen, maar ook goede tips voor picknicks en het proeven van lokale specialiteiten!

 

Contact

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden