• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

Ga een paar dagen autovrij op stap! Met de industriële sfeer van Charleroi, de middeleeuwse charme van Thuin en de natuurlijke rijkdom van Erquelinnes, zal de vallei van de Haute-Sambre je blijven verbazen...

Hoe werkt het?

Je uitstap begint en eindigt aan een treinstation. Je verplaatst je te voet of per fiets tussen de stations. Combineer je uitstap zoals je dat zelf wilt: op je eigen ritme, volgens je interesses, je bezoeken, je verblijven...

De route

Stad van vertrek van deze route is Charleroi. De stad die vroeger verguisd werd, is aan een geslaagde reconversie bezig. Charleroi dat een rijk industrieel verleden heeft, is vandaag een trendy bestemming!

Thuin, van haar kant, heeft haar charme te danken aan de sporen van haar middeleeuwse verleden: haar belfort dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, haar smalle straatjes en haar hangende tuinen die erkend zijn als onderdeel van het uitzonderlijke erfgoed van Wallonië .

De laatste etappe van deze reis is het landbouw- en bosgebied van Erquelinnes. Het biedt een diversiteit aan landschappen en een verrassende architecturale rijkdom!

De kaart

Hieronder vind je een kaart die elke sectie (te voet of op de fiets) in detail weergeeft. Klik op de vlag van de sectie waarin je geïnteresseerd bent en je komt op een nieuwe pagina met een aanklikbare gedetailleerde kaart, een GPX-bestand en de activiteiten en accommodaties die op je route te vinden zijn. 

 

 

Op ontdekking

Blijven slapen

Download je reisgids en vind de activiteiten en restaurants die je niet mag missen, maar ook goede tips voor picknicks en het proeven van lokale specialiteiten!

 

Contact

Informatie :

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden