• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

ReGare, het interpretatiecentrum gewijd aan het lokale en regionale erfgoed, onthult alles over de volksfeesten van Fosses-la-Ville!

De zevenjaarlijkse mars Saint-Feuillen, het Carnaval van de Chinels of de Limotche hebben geen geheimen meer voor jou. 

Het erfgoed van Fosses-la-Ville ontdekken

In een volledig gerenoveerd oud treinstation maak je kennis met het lokale en regionale erfgoed. Ontdek Fosses-la-Ville, zijn dorpen, gehuchten, cultuur en folklore.

ReGare vertelt je de legenden en historische feiten die de geschiedenis van Fosses-la-Ville hebben gekenmerkt: de oprichting van de stad door de heilige Feuillen van Ierland, de Chinels, de collegiale kerk van Saint Feuillen, de tuinen van het meer van Bambois, de Limotche of de beroemde mars van Saint Feuillen, erkend als immateriaal erfgoed door Unesco.

Het vertrekpunt voor je uitstappen 

ReGare is ook een startpunt voor de RAVeL 150a met de Jardins du Lac de Bambois op 3 km afstand. ReGare, bekroond met het label Welkom Fiets, biedt niet alleen een aangepaste service en uitrusting voor fietsers, maar huurt ook 4 fietsen met elektrische ondersteuning.

Praktische informatie

  • Het interpretatiecentrum ReGare is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 
  • Het bezoek duurt ongeveer 1 uur
  • Laatste toegang voor de rondleiding om 16.00 uur. 
  • Het gebouw is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

"ReGare" laat je kennismaken met een stad met een spannende geschiedenis aan de hand van foto's, video's en verzamelobjecten.

Contact

Open op 19/01/2021
Place de la Gare 7,5070Fosses-La-Ville
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:00

Gesproken talen

Frans

Diensten

Verhuur van elektrische fietsen - E-bike

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard)

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden