Recept | Pannenkoeken met pompoen en appels

Met dit recept trekken we de Vallei der Smaken in. Ideaal voor het dessert of als vieruurtje.


Ingrediënten

  • 300 g pompoen
  • 250 g biobloem
  • 4 eieren
  • 3 cl olijfolie
  • 2 appels
  • 5 cl siroop van blauwe bosbes en citroen
  • 50 g boter
  • zout, peper

Voorbereiding: 45 min
Bereiding: 15 min

  • Verwijder de uiteinden van de pompoen. Snijd ze in stukken. Maak de binnenkant van de pompoen leeg. Kook hem in de stoomoven gedurend ongeveer 30 minuten.
     
  • Maak ondertussen stokjes van je appels. Breng op smaak met de siroop. Laat even rusten.
     
  • Mix de pompoen meteen als hij uit de stoomoven komt en voeg er geleidelijk de eieren, olijfolie en bloem aan toe.
     
  • Doe de boter in een koekenpan en bak de pannenkoek aan één kant.
     
  • Leg de pannenkoek op een bord en doe er de appels over.

Smakelijk!