Een origineel en snel recept om je gasten mee te verrassen.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 bokaal met 36 petit gris escargots van l'Ourchet
  • 1 ui
  • 2 jonge uien
  • 5 takjes platte peterselie
  • 5 cl room
  • 20 cl Bertinchamps blond
  • 2 droge lasagnevellen

Pesto

  • 2 takjes platte peterselie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 takjes gekrulde peterselie
  • 6 basilicumblaadjes
  • 1 takje marjolein
  • Zout, peper, olijfolie en boter

Voorbereiding:
Bereiding:

  • Laat gezouten water koken en laat de lasagnevellen ongeveer 2 minuten koken (bekijk de kooktijd op de verpakking). Snijd ze in vierkanten. Houd warm.
  • Voor de pesto: doe de platte en gekrulde peterselie, de basilicum en de marjolein in een blender. Houd 1 kopje marjolein over. Voeg het 1/2 teentje knoflook toe. Meng alles en voeg olijfolie toe zodat je een niet te dikke pesto bekomt.
  • Pel en hak de ui fijn. Hak daarna de jonge uien fijn; was ze en laat uitlekken. Fruit de uien in boter. Zet opzij, maar houd je kom binnen handbereik.
  • Doe de uitgelekte petits gris in de kom van je uien. Breng op smaak met zout en peper. Deglaceer met Bertinchamps bier. Serveer onmiddellijk.

Smakelijk!

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden