Recept | Open lasagne met escargots

Een origineel en snel recept om je gasten mee te verrassen.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 bokaal met 36 petit gris escargots van l'Ourchet
  • 1 ui
  • 2 jonge uien
  • 5 takjes platte peterselie
  • 5 cl room
  • 20 cl Bertinchamps blond
  • 2 droge lasagnevellen

Pesto

  • 2 takjes platte peterselie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 takjes gekrulde peterselie
  • 6 basilicumblaadjes
  • 1 takje marjolein
  • Zout, peper, olijfolie en boter

Voorbereiding:
Bereiding:

  • Laat gezouten water koken en laat de lasagnevellen ongeveer 2 minuten koken (bekijk de kooktijd op de verpakking). Snijd ze in vierkanten. Houd warm.
  • Voor de pesto: doe de platte en gekrulde peterselie, de basilicum en de marjolein in een blender. Houd 1 kopje marjolein over. Voeg het 1/2 teentje knoflook toe. Meng alles en voeg olijfolie toe zodat je een niet te dikke pesto bekomt.
  • Pel en hak de ui fijn. Hak daarna de jonge uien fijn; was ze en laat uitlekken. Fruit de uien in boter. Zet opzij, maar houd je kom binnen handbereik.
  • Doe de uitgelekte petits gris in de kom van je uien. Breng op smaak met zout en peper. Deglaceer met Bertinchamps bier. Serveer onmiddellijk.

Smakelijk!