Recept | Luikse balletjes of toch niet echt

Ontdek dit heerlijke recept met struisvogelgehaktballetjes en een saus met Saint-Mononbier. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • 300 g struisvogelvlees geschikt om gehakt van te maken
  • 2 volledige eieren
  • 2 witte uien
  • 20 cl Saint-Mononbier
  • 10 cl runderfond
  • 5 cl koffie
  • 1/4 spitskool
  • 2 eetlepels geitenkaas
  • 2 eetlepels olie met Espelettepeper
  • Zout, peper, boter en bloem

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 5 min

  • Mix, met een gehaktmolen, het vlees, de volledig eieren en 1 gepelde en grof gesneden uit. Kruid.
  • Maak balletjes en rol ze in bloem. Bak ze een hete pan met boter. Hou je pan met het kookvocht bij de hand.
  • Haal de balletjes zodra ze gebraden zijn uit de pan en laat ze verder bakken in de oven.
  • Doe de tweede fijngesneden ui in de pan van je gehaktballetjes. Deglaceer met je bier en reduceer met de helft.
  • Voeg de sausfond en de koffie toe. Laat zachtjes koken zodat je een mooi gereduceerde en licht stroperige saus krijgt. Haal van het vuur en voeg een klontje boter toe.
  • Snijd de spitskook in dunne plakjes.
  • Maak een saus op basis van de geitenkaas en de olie van Espelettepeper. Meng de spitskook met je saus.
  • Leg de salade in het midden van je bord en de gehaktballetjes met de saus errond.

Smakelijk!