Recept | Half gebakken rundstartaar van Blanc Bleu Belge

Ontdek een originele tartaar met Waals vlees.

Ingrediënten

  • 200 g rundsvlees Blonde d'Aquitaine
  • 2 eigelen
  • 6 eetlepels notenolie
  • 1 takje gekrulde peterselie
  • 3 basilicumblaadjes
  • 4 sprietjes bieslook
  • 2 tuiles brood
  • Fleur de Sel Maldon, peper, mengeling van gekleurde basilicum of andere verse kruiden voor salades en boter

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 5 min

  • Snijd het rundsvlees in stukken om er een tartaar van te maken. Zet opzij.
     
  • Meng de 2 eigelen, de notenolie en de verse kruiden in een blender. Kruid met zout en peper. Zet ook opzij.
     
  • Kruid je rundstartaar met de mengeling van hierboven.
     
  • Laat je Ardense boter smelten in een hete pan. Kook vervolgens je tartaar langs één kant met een steekvorm.
     
  • Dresseer je bord.

Smakelijk!