Gepaneerde spiering en pastinaakpuree, lekker! En we voegen wat karakter toe met de kaas Le Bailli.

Ingrediënten

  • 2 spieringen
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 4 pastinaken
  • 1 kg bintjesaardappelen
  • 1 ui
  • 100 g kaas vieux Bailli
  • 25 cl melk
  • 4 sneden droog brood
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes gekrulde peterselie
  • Tijm, laurier, boter, room, zout, peper

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten

  • Was de groenten. Pel en hak de ui fijn. Fruit met vloeibare boter.
     
  • Voeg er de schoongemaakte aardappelen en pastinaken aan toe. Voeg water toe tot op hoogte van de groenten, evenals de tijm en de laurier. Laat gedurende ongeveer 20 minuten koken.
     
  • Giet daarna af en mix alles terwijl je er geraspte kaas vieux Bailli, een klontje boter en een beetje room aan toevoegt. Breng op smaak.
     
  • Meng de sneden brood met de peterselie zonder de steeltjes. Breng op smaak met zout en peper.
     
  • Paneer je spieringen door ze door de bloem, geklopte eieren en de kruidenchapelure (zie hierboven) te halen.
     
  • Bak je spieringen langs beide kanten in een pan met vloeibare boter.
     
  • Dresseer je bord.

Smakelijk!

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden