Recept | Gegrilde gevogeltesuprême en met koffie gekarameliseerd witloof

Dit heerlijke recept neemt je mee naar hartje Belgische Ardennen.



Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 50 cl Cuvée des Trolls
  • 2 eetlepels mosterd op traditionele wijze
  • 2 witloofstronken
  • 20 cl koffie
  • 50 g boter
  • zout, peper, verse kruidenmix, Maldon fleur de sel

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 15 min

  • Doe je kipfilets in een kom. Voeg de mosterd toe, het Cuvée des Trolls bier. Kruid met peper en zout en laat even marineren.
     
  • Was en snijd het witlof in de lengte doormidden. Schik ze in een schotel, zodat de binnenkant van het witlof naar boven gericht is. Kruid en giet er de koffie over. Vul de kom tot de helft met water. Kruid met peper en zout en voeg de boter toe.
     
  • Kook op 170°C zodat het witloof goed gekookt is. Laat het kooksap verminderen tot het een stroperig uiterlijk krijgt. Laat even rusten
     
  • Verwarm je braadpan en bak de filets door ze goed dicht te verschroeien. Verlaag dan de temperatuur om af ronden.
     
  • Dresseer je bord met de witloofstronken, de kipfilets en voeg wat verse kruiden toe.

Smakelijk!