Combineer eend met de wijn Fleur de Franchimont.

Ingrediënten

  • 1 gekookte eendenborst of eendenborst gevuld met foie gras
  • 1 peer
  • 15 cl fleur de Franchimont
  • 6 cl dikke room
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 2 eetlepels droge vruchten
  • zout en peper

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min

  • Snijd de eend in fijne stukken en schikt ze op je bord.
  • Pel en snijd de rode ui heel fijn
  • Klop de room 3/4 stijf en breng op smaak met zout en peper. Voeg er de gehakte ui en peterselie aan toe.
  • Snijd je peer in 6 stukken en verwijder de pitten.
  • Doe de stukken peer in een hete grillpan. Draai ze om. Zet even opzij.
  • Laat de wijn Fleur de Franchimont reduceren. Giet hem over de gegrilde peren om ze op smaak te brengen.
  • Leg je stukken peer en quenelles gearomatiseerde chantillyslagroom op je stukjes eend. Werk af met in stukjes gehakt droog fruit.

Smakelijk!

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden