Recept | Eend met peer

Combineer eend met de wijn Fleur de Franchimont.

Ingrediënten

  • 1 gekookte eendenborst of eendenborst gevuld met foie gras
  • 1 peer
  • 15 cl fleur de Franchimont
  • 6 cl dikke room
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 2 eetlepels droge vruchten
  • zout en peper

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min

  • Snijd de eend in fijne stukken en schikt ze op je bord.
  • Pel en snijd de rode ui heel fijn
  • Klop de room 3/4 stijf en breng op smaak met zout en peper. Voeg er de gehakte ui en peterselie aan toe.
  • Snijd je peer in 6 stukken en verwijder de pitten.
  • Doe de stukken peer in een hete grillpan. Draai ze om. Zet even opzij.
  • Laat de wijn Fleur de Franchimont reduceren. Giet hem over de gegrilde peren om ze op smaak te brengen.
  • Leg je stukken peer en quenelles gearomatiseerde chantillyslagroom op je stukjes eend. Werk af met in stukjes gehakt droog fruit.

Smakelijk!