Een smeuïg en verfijnd recept dat je doet watertanden.

Ingrediënten

  • 6 stukjes stokbrood van ongeveer 2 cm dik
  • 1 teentje knoflook
  • 2 forelfilets zonder vel
  • 25 g witte roux
  • 175 g visfumet
  • 45 cl melk
  • 1 gelatineblaadje
  • 10 g boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 15 cl melk
  • 70 g potimarron (pompoen) zonder vel
  • 1 grote rode ui
  • 15 cl bier
  • 10 cl azijn
  • 50 g suiker
  • zout, peper, boter en gearomatiseerde azijn

Voorbereiding: 30 min

Bereiding: 15 min

  • Toast de stukjes stokbrook en wrijf eventueel wat met het teentje knoflook erover.
  • Maak een béchamelsaus voor je forelmousse. Laat in een grote kom de boter smelten geduren de 1 minuut. Voeg de bloem al roerend toe. Breng de melk aan de kook, en enkele ogenblikken laten koken. Giet de melk al kloppend in de mengeling van bloem/boter. Breng op smaak. Zet in de koelkast.
  • Meng de béchamelsaus met je forelfilets zonder vel. Voeg 300 g 2/3 stijf geklopte slagroom. Breng op smaak en zet in de koelkast. Als je zelf je forelfilets wil pekelen, hoef je enkel de filets te fileren, de graten te verwijderen en ze in 1 kg grof zout en 100 g fijne suiker te rollen gedurende ongeveer 30 minuten afhankelijk van de grootte van de filets. Spoel met water en maak de mousse.
  • Maak gepekelde uien. Kook daarvoor al je ingrediënten. Giet over je stukken ui in een steriliseerbokaal en sluit zo snel mogelijk.
  • Snij je potimarron in brunoise. Verwarm in een pan met boter, haal van het vuur en deglaceer ze daarna met gearomatiseerde azijn. Laat afkoelen.
  • Doe wat forelmousse op een toast en versier met je blokjes potimarron en ui.

Eetsmakelijk!

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

40 smulbezoeken in Wallonië
Downloaden