• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In Ragnies, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, niet ver van Thuin liggen grote en mooie kalksteen- en baksteenboerderijen en de distilleerderij van Biercée.

Landelijk erfgoed

Gelegen in een landelijke omgeving aan de oever van een beekje, wordt dit pittoreske dorpje gekenmerkt door de aanwezigheid van grote boerderijen aan de rand van het dorp. La ferme du Chêne biedt animatie en proeverijen rond het thema van de Middeleeuwen aan. Bij de ferme de l'Escafène vind je een biologische slagerij.

In het centrum van Ragnies bevindt zich de Saint-Martin kerk die geklasseerd is en meermaals werd gerenoveerd met behoud van delen van de Romaanse stijl. Duw de deur open om de prachtige barokke eikenhouten koorstoelen en de zitrijen bij de ingang van het koor te ontdekken.

Bezienswaardigheden in Ragnies en omgeving

Je kunt:

Ben je van plan Ragnies te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden