Wellness

Soms betekent herbronnen letterlijk terug naar de bron. Als je naar de streek van Spa of Chaudfontaine trekt bijvoorbeeld, om er de weldaden van de plaatselijke bronnen te gaan ervaren. Reeds eeuwenlang is Spa een hotspot voor het kuurtoerisme, in die mate zelfs dat ze haar naam gegeven heeft aan het Engelse woord voor kuuroord. De bekendste plek in Spa om te genieten van een wellnesskuur zijn natuurlijk de Thermen van Spa, rustig gelegen in de groene heuvels boven de stad, waar je niet alleen van de binnen- en buitenbaden kan genieten, maar ook van de sauna, de hammam en een hele reeks lichaamsbehandelingen.

Voor kleinschaligere wellness kan je in Wallonië terecht in talrijke kleine wellnesscentra waar je al je zorgen achterlaat om jezelf heerlijk te (laten) verwennen.

Logeertips met wellness

Genieten van wellness zonder zelfs je hotel te moeten verlaten? Dat is misschien wel de ultieme graad van verwennerij. In Wallonië kan je voor zo’n arrangement in heel wat hotels terecht. Een greep uit het aanbod.

Dolce La Hulpe

Omgeven door de dichte bebossing van het Zoniënwoud, kom je in dit hotel helemaal tot rust. In het wellnesscenter Spa Cinq Mondes kan je terecht voor allerlei verzorgingen en om te genieten van het massagebad en de ontspanningsruimte.

Hotel Bütgenbacherhof

In de idyllische omgeving van het dorpje Bütgenbach in de Oostkantons vind je dit stijlvolle familiehotel. Het gaat al jarenlang mee maar blijft wel bij de tijd. De gezellige kamers zijn de perfecte aanvulling op de moderne wellnessfaciliteiten, om nog maar te zwijgen van de heerlijke en originele keuken waar je je achteraf aan kan verlekkeren.

Eau de Roche

Ze noemen zich een wellnesshotel en maken er dan ook een missie van om tot in de puntjes voor je welbehagen te zorgen. Behalve een uitgebreide wellnessruimte waar je in kan ontspannen, kan je er ook voor heel wat verschillende behandelingen terecht.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden