Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het museum is ondergebracht in een 18e-eeuwse geklasseerde patriciërswoning en biedt kunstwerken uit de middeleeuwen en de renaissance van de streek rond Namen.

Het Provinciaal museum voor Oude Kunsten uit de streek van Namen bevat enkele meesterwerken in Maasstijl waaronder de grootste collectie schilderijen van de landschapsschilder Henri Blès.

Daarnaast vind je er de befaamde Kerkschat van Oignies, een uitzonderlijke verzameling edelsmeedkunst uit de 13e eeuw.

Naast kusntkollecties is er ook een grote bibliotheek, een prentenkabinet en het muntenkabinet van François Cajot.

Daarnaast worden er twee tot drie tentoonstellingen per jaar georganiseerd die het Naamse erfgoed eren en zijn er ook didactische animaties voor jonge bezoekers.

Virtueel bezoek

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden