• Folklore en traditie

Elk jaar vindt deze traditionele processie plaats in de straten en op het platteland van het Henegouwse dorp Ham-sur-Heure.

De processie - bestaande uit verschillende wandelverenigingen - vertrekt 's middags aan het kasteel en keert vier uur later terug. Op de tocht worden het beeld en de relikwieën van de heilige Sint-Rochus meegevoerd. Er zijn ook verschillende pauzes en een bivak voorzien.

Daaropvolgende zondag, maandag en dinsdag, trekken groepen wandelaars en tamboers door het dorp. Elk van deze dagen eindigt omstreeks met een fakkeloptocht van het kasteel naar de Grand-Place. Al de verschillende fakkels vormen daar dan een groot vreugdevuur waarrond de deelnemers kunnen dansen.

Oorsprong van de Napoleontische Marsen

Het waren religieuze marsen die onder invloed van Napoleontische tijd in de loop van de 20e eeuw geëvolueerd zijn. Elk jaar, van mei tot september, trekken 20.000 mensen een kostuum aan om de traditie voort te zetten. Elke mars heeft zijn eigen tradities, gebruiken en regels.

Immaterieel erfgoed van Unesco

De marsen van de Entre-Sambre-et-Meuse zijn door de Unesco geklasseerd als "Meesterwerk van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Franse Gemeenschap".

Contact

6120Ham-sur-Heure-Nalinnes
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand augustus 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden