• Folklore en traditie

Elk jaar vindt deze traditionele processie plaats in de straten en op het platteland van dit Henegouwse dorp. In Ham-sur-Heure, de 1ste zondag na 15 augustus.

De processie - bestaande uit verschillende wandelverenigingen - vertrekt 's middags aan het kasteel en keert vier uur later terug. Op de tocht worden het beeld en de relikwieën van de heilige Sint-Rochus meegevoerd. Er zijn ook verschillende pauzes en een bivak voorzien.

Daaropvolgende zondag, maandag en dinsdag, trekken groepen wandelaars en tamboers door het dorp. Elk van deze dagen eindigt omstreeks 21u met een fakkeloptocht van het kasteel naar de Grand-Place. Al de verschillende fakkels vormen daar dan een groot vreugdevuur waarrond de deelnemers kunnen dansen tot 22u.

Vertrek van de processie aan het kasteel omstreeks 12u. De festiviteiten duren tot ongeveer 22u.Deze mars werd uitgeroepen tot "meesterwerk van het mondeling en immaterieel erfgoed van de Franse Gemeenschap".

6120Ham-sur-Heure-Nalinnes
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand augustus 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden