• Attracties
  • Industrieel erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Welkom in het museum Athus en het Staal in Athus. Ontdek het universum en de geschiedenis van de staalindustrie via de mannen die er werkten.

100 jaar geschiedenis

Het  museum Athus en Staal laat je kennismaken met de wereld van de staalindustrie, een essentieel element dat de geschiedenis van Athus tussen 1872 en 1977 heeft bepaald.  

Meer dan 500 gereedschappen en documenten verklaren de geschiedenis en de werking van de oude fabriek van Athus en presenteren de werkomstandigheden van de mannen die hebben bijgedragen aan de welvaart van de regio.

Een gediversifieerde tentoonstelling

Het museum heeft de kunst om je deze vervlogen tijd te laten herbeleven dankzij:

  • een film die het maken van gietijzer en staal uitlegt
  • een rollende standaard
  • een geanimeerde muurschildering

Het museum werd op de plaats van de oude fabriek opgericht door een groep staalarbeiders en geschiedenisfanaten die de jongere generatie willen laten kennismaken met hun verleden.

Het bezoek

De rondleidingen worden geleid door een voormalige staalarbeider of een leraar. Een andere ontdekkingstocht in Athus stelt je in staat om kennis te maken met de overblijfselen van de staalindustrie. 

Athus en Staal belooft je een gedenkwaardige dag die verankerd is in de Belgische geschiedenis.  

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden