• Attracties
  • Park/tuin

Het park van Séroule in Verviers nodigt je uit om te ontspannen en uit te rusten. Ga wandelen in deze groene oase op een paar minuten van het stadscentrum.

Het park van Séroule ligt op een paar minuten van het centrum van Verviers. Een groene ruimte in het midden van de stad die je uitnodigt om een wandeling te maken. Vijvers, bossen, weiden, boomgaarden en een klein beekje, een heuvelachtige omgeving die op je wacht.
Je zal merken dat sommige delen van het park braak liggen. Deze garanderen een toevluchtsoord voor fauna en flora.

Uit ecologische overwegingen worden chemicaliën en andere herbiciden niet langer gebruikt.

Toegankelijk voor het publiek

Het park van Séroule is een site die door het Waalse Gewest is geklasseerd (en beschermd) omwille van zijn esthetische, sociale en ecologische waarden.
Toch is het park open voor het publiek.

Een streepje geschiedenis

Het park van Séroule is het laatste overblijfsel van een groot 17e-eeuws agrarisch landgoed. Henry Thomas de Goër de Herve en zijn nakomelingen veranderden het landgoed in een kasteel met bijgebouwen.

In de 19e eeuw werd het landgoed verkocht en verdeeld om grote boulevards te bouwen.

Het kasteel en park werden een religieus internaat voor jonge meisjes. Later werd het omgevormd tot een conferentiecentrum en werd het domein opengesteld voor het publiek.

Allerlei bijgebouwen werden gesloopt.

In 1992 kreeg een burgercomité juridische bescherming voor het park van Séroule.

Vandaag is het park eigendom van de Waalse Overheidsdienst en herbergt het kasteel een complex van woningen en kantoren.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden