• Attracties
  • Park/tuin

Dit openbare park in de stad Spa werd aangelegd voor de eerste toeristen van de stad. Het park dateert van de tweede helft van de 18e eeuw zodat de bezoekers van de thermen en hun gevolg er konden flaneren. Vandaag de dag is het nog steeds een fijn park om te vertoeven. Elke zondagochtend kun je er terecht voor een vintage markt. 

Het park wordt sinds 1977 beschermd en vormt een belangrijk onderdeel van de stadsomgeving. Naast enkele interessante bomen, waaronder een Fagus en een waterpartij met een fontein, heeft het twee statige ventwegen met haagbeuken, linden en iepen rondom zijn centrale laan.

Het bevat eveneens constructies uit de 19e eeuw, die getuigen van de toenmalige eclectische smaak: de Leopold II galerij, opgetrokken uit ijzer en glas, en de koningin Marie-Henriette- en "Petits Jeux"-paviljoens, waar de Dienst voor Toerisme gevestigd is.
 

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Dieren

Huisdieren toegelaten

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden