• Attracties
  • Park/tuin
Dit openbare park dat in de tweede helft van de 18de eeuw ontworpen werd om aan de behoefte van kuurders en vakantiegangers te voldoen, vormde met dat van "Quatre Heures", heden ten dage verdwenen, één van de twee belangrijkste wandelgebieden van Spa. Het park wordt sinds 1977 beschermd en vormt een belangrijk onderdeel van de stadsomgeving. Naast enkele interessante bomen, waaronder een Fagus en een waterpartij met een fontein, heeft het twee statige ventwegen met haagbeuken, linden en iepen rondom zijn centrale laan. Het bevat eveneens constructies uit de 19de eeuw, die getuigen van de toenmalige eclectische smaak: de Leopold II galerij, opgetrokken uit ijzer en glas, en de koningin Marie-Henriette- en "Petits Jeux"-paviljoens, waar het Bureau voor het Toerisme gevestigd is.
Doorlopend geopend.
Bereikbaar: centrum van Spa.

Contact

Place Royale,4900Spa
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Dieren

Huisdieren toegelaten

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden