• Attracties
  • Park/tuin

De 6 hectare van het park van Braine-le-Château rond het prachtige middeleeuwse kasteel zijn de omweg waard voor de sereniteit die ze de bezoekers meteen brengen. Te bezoeken op afspraak.

De troeven van het park

  • Opmerkelijke bomen (taxus, esdoorn uit de 16e eeuw...)
  • De rivier de Hain die achter het kasteel loopt en de gracht die gevoed wordt door de bronnen van de kluizenaarshut
  • Overblijfselen van een oude ijskist die tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gebruikt
  • Trekvogels (reigers, eenden, ganzen...)
  • De toegang tot het lapidarium met zijn oude grafstenen

Het kasteel van de graven van Hornes

Deze vesting, gebouwd aan het begin van de 13e eeuw door de Heren van Trazegnies, werd tijdens de Renaissance omgevormd tot een plezierkasteel en verwelkomde prestigieuze families. Het kasteel kan niet worden bezocht.

Op 200 m van het kasteel mag je de schandpaal uit 1521 niet missen!

heart Onze favoriet
De gepassioneerde gids die grappige anekdotes vertelt, zoals die over het glas-in-loodraam waarbij koning Albert I een draak met een Pickelhaube tegen de grond werkt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kregen de Duitsers in de kerk een zitplaats zodat ze dit glas-in-loodraam niet konden zien; de Belgen aan de andere kant lachten hen uit.

Geniet van de rust in dit historische park!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden