• Attracties
  • Park/tuin
Deze tuin uit het midden van de 19de eeuw, die op verzoek van enkele hooggeplaatste burgers van Bergen werd ontworpen door de tuinarchitect Louis Fuchs, werd op het einde van de vorige eeuw door de stad Bergen opgekocht. Dit landschapachtige park van 5 ha is in het bezit van een dendrologische collectie, waarvan sommige soorten bijzonder oud en opmerkelijk zijn : een Amerikaanse okkernotenboom, een treurlinde, een byzantijnse hazelaar, enz... Het bevat eveneens groepen honderdjarige bomen, waterpartijen, grasvelden en niet minder dan 100.000 bloembollen, die in de lente bloeien, waardoor een betoverend spektakel ontstaat. Twee prachtige vijvers met een overvloedige waterfauna, kanoën, een gezondheidsroute, een speeltuin voor kinderen en een tennisterrein.
Bereikbaar : Snelweg E19-A7 (Brussel-Bergen), afrit : Bergen - Trein : station van Bergen + bus "intra muros" vanaf het station naar het stadscentrum.
Toegang gratis voor het park.
Avenue Reine Astrid,7000Mons
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Cafetaria

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden