• Attracties
  • Park/tuin

Ontdek het park van Monceau-sur-Sambre, een parel van het lokale erfgoed.

Wandelen in het park

In het kasteelpark van Monceau-sur-Sambre vind je 28 educatieve borden zodat je de belangrijkste boomsoorten uit de streek kunnen ontdekken.

Een beetje geschiedenis

  • Oorspronkelijk was het een Franse tuin
  • In de loop der jaren veranderde het in een park in Engelse stijl, met schaduwrijke lanen, beboste zones, parterres en bochtige paden
  • Vandaag werd het herdoopt tot Parc Nelson Mandela en werden er nieuwe delen aangelegd. Je vindt er ook een lanschappelijke vijver, een joggerspiste en een trimparcours.

Bezoek met gids

Het is mogelijk om een natuurgids te boeken voor een groepsbezoek. Neem hiervoor contact op met het Huis voor Toerisme van het Land van Charleroi.

Kom wandelen in 67 hecare natuur in het Land van Charleroi!

Parc communal de Monceau-sur-SambrePlace Albert Ier,6031Monceau-sur-Sambre
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden