pdf

P.A.R.C. | 8 musea uit de Centrumregio worden het grootste museum van België

  • Brocante Boch in Le Keramis, aardewerk

Ontdek de Centrumregio en zijn cultureel aanbod dankzij deze 8 musea.

De musea die samen P.A.R.C. vormen, zijn: le Centre Daily-Bul & Co, het Grafisch Centrum, het Domein van het Kasteel van Seneffe - Museum voor Edelsmeedkunst, Keramis - Centrum voor Keramiek, le MiLL, het Museum voor Mijn en Duurzame Ontwikkeling op de mijnsite van het Bois-du-Luc, het Internationaal Carnaval- en Maskermusum van Binche en het koninklijk museum van Mariemont.

Wat is het P.A.R.C, Pôle des Arts en Région du Centre?

Deze 8 museale instellingen in de Centrumregio zijn samengekomen om een nieuwe culturele dynamiek te creëren waar musea en vooral bezoekers van kunnen genieten.

De 8 musea bieden samen een collectie van meer dan 120.000 werken, waardoor het de grootste collectie in Wallonië is.

De disciplines en thema's die door de verschillende partners aan de orde worden aangesneden, zijn breed.Je gaat van archeologie naar literatuur, beeldhouwkunst of schilderkunst en in zeer uiteenlopende thema's: hedendaagse kunst, surrealisme, industrieel erfgoed... Ook de technieken komen aan bod: maskers, keramiek, graveren, edelsmeedwerk, ...

Van La Louvière naar Seneffe, via Binche en Morlanwelz

De 8 musea zijn gelegen tussen deze steden. Er zijn fietstochten tussen de verschillende musea. Ze belichten de regio en zijn rijke erfgoed.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.