• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek de Centrumregio en zijn cultureel aanbod dankzij deze 8 musea.

De musea die samen P.A.R.C. vormen, zijn: le Centre Daily-Bul & Co, het Grafisch Centrum, het Domein van het Kasteel van Seneffe - Museum voor Edelsmeedkunst, Keramis - Centrum voor Keramiek, le MiLL, het Museum voor Mijn en Duurzame Ontwikkeling op de mijnsite van het Bois-du-Luc, het Internationaal Carnaval- en Maskermusum van Binche en het koninklijk museum van Mariemont.

Wat is het P.A.R.C, Pôle des Arts en Région du Centre?

Deze 8 museale instellingen in de Centrumregio zijn samengekomen om een nieuwe culturele dynamiek te creëren waar musea en vooral bezoekers van kunnen genieten.

De 8 musea bieden samen een collectie van meer dan 120.000 werken, waardoor het de grootste collectie in Wallonië is.

De disciplines en thema's die door de verschillende partners aan de orde worden aangesneden, zijn breed.Je gaat van archeologie naar literatuur, beeldhouwkunst of schilderkunst en in zeer uiteenlopende thema's: hedendaagse kunst, surrealisme, industrieel erfgoed... Ook de technieken komen aan bod: maskers, keramiek, graveren, edelsmeedwerk, ...

Van La Louvière naar Seneffe, via Binche en Morlanwelz

De 8 musea zijn gelegen tussen deze steden. Er zijn fietstochten tussen de verschillende musea. Ze belichten de regio en zijn rijke erfgoed.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden