• Museum of interpretatiecentrum

In het wegenmuseum in Henri-Chapelle krijg je een overzicht van de evolutie van het wegdek doorheen de jaren, en dit in een verrassende enscenering.

Dit openluchtmuseum in Henri-Chapelle ligt aan de rand van de weg en valt niet echt op. Het thema en de enscenering van het museum zijn nochtans een bezoekje waard. Het museum bestaat uit 6 stroken waarop het wegdek uit verschillende periodes van onze geschiedenis is gereconstrueerd. 

Een originele manier om de geschiedenis van de beroemde Chaussée Charlemagne te vertellen en tegelijkertijd het verhaal te doen van de geschiedenis van de straten door de eeuwen heen. 

Bezoeken: informatie inwinnen bij het Toeristisch Infokantoor Welkenraedt.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Restaurant

Visites

Groep - DE - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden