• Folklore en traditie

Bewonder de folkloristische stoet in Fleurus met een twintigtal groepen en bijna 400 Gilles onder een regen van sinaasappels.

De optocht is een traditie die teruggaat tot onheuglijke tijden. Het zijn heidense en vaak een tikkeltje vulgaire feesten die ons doen herinneren aan de voor onze voorouders eeuwige en magische heropleving van de natuur tijdens de lente.

Aan de optocht van Fleurus, die vandaag de dag nog steeds heel sfeervol is, nemen bijna 150 muzikanten en 500 gilles deel.

Programma

Op Pasen houden 4 gillesverenigingen de traditie in stand:

  • Vanaf 5.00 uur 's ochtends heersen de Gilles 48 uur over de stad.
  • Om 15.00 uur wordt de stoet gevormd om samen de hele namiddag door de straten te kunnen paraderen.
  • Een vuurwerk vormt de ideale afsluiter.
COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand april 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden