• Folklore en traditie

Bewonder de folkloristische stoet in Fleurus met een twintigtal groepen en bijna 400 Gilles onder een regen van sinaasappels.

De optocht is een traditie die teruggaat tot onheuglijke tijden. Het zijn heidense en vaak een tikkeltje vulgaire feesten die ons doen herinneren aan de voor onze voorouders eeuwige en magische heropleving van de natuur tijdens de lente.

Aan de optocht van Fleurus, die vandaag de dag nog steeds heel sfeervol is, nemen bijna 150 muzikanten en 500 gilles deel.

Programma

Op Pasen houden 4 gillesverenigingen de traditie in stand:

  • Vanaf 5.00 uur 's ochtends heersen de Gilles 48 uur over de stad.
  • Om 15.00 uur wordt de stoet gevormd om samen de hele namiddag door de straten te kunnen paraderen.
  • Een vuurwerk vormt de ideale afsluiter.

Contact

COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand april 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden