• Folklore en traditie

Kom naar een traditie die al een eeuwigheid plaatsvindt, de optocht van Châtelet.

De eerste optocht van Châtelet werd georganiseerd in 1861 voor filantropische doeleinden. Sindsdien wordt de optocht van Châtelet elk jaar georganiseerd op Palmzondag.

De processie, die volkstradities, exotische folklore en pagina's van de plaatselijke geschiedenis oproept, begint meestal om 15.00 uur in de rue de la Praye. 

Elk jaar verwelkomt de cavalcade een groot aantal bezoekers die komen kijken naar de stoet van diverse en kleurrijke groepen.

Mis dit prachtige populaire en folkloristische festival niet!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand april 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden