pdf

Openluchtschilderen tijdens het Vijfseizoenenfestival in Chaudfontaine

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Tentoonstelling
Evenement gepland voor de maand juni 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Op 15 juni 2019 zullen 8 door een jury geselecteerde kunstenaars een schilderij maken in de openlucht en voor het publiek in het Hauster Park van Chaudfontaine. Een moderne kunstperformance beloond door de "Par un beau jour"-prijs.

De terugkeer van de landschapschilders

In de 19e eeuw komen de landschapschilders uit hun atelier om te gaan schilderen in het midden van de natuur, met als doel om de subtiele variaties beter voor te stellen.

De valleien van de Vesdre en de Ourthe zijn een plaats om te experimenteren voor deze vernieuwende artiesten.

Vandaag maken landschappen hun comeback in moderne kunst, waarmee ze de relatie tussen mens en natuur voorstellen.

Victor Hugo en de Vesdre

"De Vesdre is een bergstroom-rivier die doorheen Verviers en Chaudfontaine neerdaalt tot in Luik via de meest schitterende vallei ter wereld. Tijdens dit seizoen, op een goede dag, met een blauwe hemel, is het soms een ravijn, dikwijls een tuin, altijd een paradijs." Victor Hugo, 1839

De naam van de "Par un beau jour"-prijs is geïnspireerd door deze brief van Victor Hugo tijdens zijn bezoek aan Chaudfontaine. Schrijver maar ook visionaire tekenaar en, op zijn manier, voorloper van de moderne kunst.

8 artiesten, een jury- en publieksprijs

Acht kunstenaars, geselecteerd door een professionele jury, zullen hun werk realiseren in slechts één dag.

Een echte artistieke performance waar de creatie zich ontplooit voor de ogen van het publiek, dat kan stemmen op zijn favoriete oeuvre.

 

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand juni 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.