pdf

Openluchtmuseum van Sart Tilman

Sinds 1 juli 2020 hebben de meeste toeristische attracties en musea in Wallonië hun deuren opnieuw geopend voor het publiek.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
In de dichte rand rond Luik ligt het openluchtmuseum van Sart-Tilman dat als ambitie heeft natuur en architectuur dichter bij mekaar te brengen in het teken van de hedendaagse kunst.
De museumcollectie is op beeldhouwwerk en monumentale schilderkunst gericht en illustreert vooral de diversiteit van de hedendaagse creaties in Franstalig België, die uit vaste waarden en beloftevolle talenten bestaan.
Het openluchtmuseum van Sart-Tilman is om meer dan één reden bijzonder. Er zijn geen muren, geen loket, geen bewakers, het ligt buiten de platgetreden paden van de spektakelcultuur en het zorgt er mee voor dat het geniale van de plek, die zo gunstig is voor de intieme ervaring van het kunstwerk, in ere wordt hersteld.
Begeleide wandeltochten op aanvraag bij het secretariaat.
Bibliotheek en documentatiecentrum op aanvraag toegankelijk.
Stages voor kinderen in juli en augustus. Info: +32 (0)4/344 24 16.
Cafetaria in de sportcentra: open op weekdagen van 10u tot middernacht; op zaterdag en zondag van 10u tot 15u (andere uren tijdens de schoolvakanties).

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Bibliotheek of documentatiecentrum

Voorzieningen

  • Cafetaria
  • Parking autocar
  • Parking
  • Restaurant

Dieren

    Huisdieren toegelaten
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.