• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

Verken de provincie Henegouwen met de trein, met de fiets en te voet. Beleef een autovrije slow tourism ervaring langs steden en platteland.

Hoe werkt het ?

Je uitstap begint en eindigt aan een treinstation. Je verplaatst je te voet of per fiets tussen de stations. Combineer je uitstap zoals je dat zelf wilt: op je eigen ritme, volgens je interesses, je bezoeken, je verblijven...

De route

De route begint in Bergen. Deze historische stad en culturele hoofdstad in 2015, telt tal van musea en mooie straten waar het aangenaam wandelen is. Houd halt op de Grote Markt voor een drankje of bewonder het Belfort!

In de Borinage zijn er majestueuze kastelen, zoals dat in Beloeil, maar ook ongerepte natuurgebieden, begrensd door de Schelde. Volg de rivier, die leidt je naar de laatste etappe van je verblijf. 

We zijn in Doornik, de stad met vijf klokkentorens, een van de oudste steden van België. Hier kun je het oudste belfort van België bewonderen, evenals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, erfenissen uit de middeleeuwse periode, die beide op de Unesco-lijst staan.

De kaart

Hieronder vind je een kaart die elke sectie (te voet of op de fiets) in detail weergeeft. Klik op de vlag van de sectie waarin je geïnteresseerd bent en je komt op een nieuwe pagina met een aanklikbare gedetailleerde kaart, een GPX-bestand en de activiteiten en accommodaties die op je route te vinden zijn. 

 

Op ontdekking

Blijven slapen

Download je reisgids en vind de activiteiten en restaurants die je niet mag missen, maar ook goede tips voor picknicks en het proeven van lokale specialiteiten!

 

Contact

Informatie :

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden