• Sport & Ontspanning
  • Sport
  • Fietsen & Mountainbiken
  • Trekking & wandelen
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Fietstocht

 

Verken de provincie Henegouwen met de trein, met de fiets en te voet. Beleef een autovrije slow tourism ervaring langs steden en platteland.

De route begint in Bergen. Deze historische stad en culturele hoofdstad in 2015, telt tal van musea en mooie straten waar het aangenaam wandelen is. Houd halt op de Grote Markt voor een drankje of bewonder het Belfort!

In de Borinage zijn er majestueuze kastelen, zoals dat in Beloeil, maar ook ongerepte natuurgebieden, begrensd door de Schelde. Volg de rivier, die leidt je naar de laatste etappe van je verblijf. 

We zijn in Doornik, de stad met vijf klokkentorens, een van de oudste steden van België. Hier kun je het oudste belfort van België bewonderen, evenals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, erfenissen uit de middeleeuwse periode, die beide op de Unesco-lijst staan.

Bezoeken

Blijven slapen

Download je reisgids en vind de activiteiten en restaurants die je niet mag missen, maar ook goede tips voor picknicks en het proeven van lokale specialiteiten!

Gare de Mons,Mons
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden