• Attracties
  • Religieus erfgoed

De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek is een voormalige "vrije" kapel uit de 11e eeuw, afhankelijk van de Abdij van Affligem, momenteel Mariaheiligdom en parochiekerk.

Religieuze optocht

Bedevaartsoord dat al meer dan 500 jaar beroemd is, met een jaarlijkse processie, de Grand Tour die plaatsvindt op de zondag na 24 juni.

Het is vanwege deze bedevaart dat de kerk in 1999 werd verheven tot de rang van kleine basiliek.

Erfgoed

  • Het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouwe van Vrede en Eenheid, dat zich in de Mariakapel bevindt
  • Een schrijn met de relikwieën van meer dan veertig heiligen en martelaren, waarvan sommige in de 20e eeuw leefden (Broeder Mutien-Marie, Moeder Teresa, Pater Damiaan)
COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden