• Attracties
  • Religieus erfgoed

De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek is een voormalige "vrije" kapel uit de 11e eeuw, afhankelijk van de Abdij van Affligem, momenteel Mariaheiligdom en parochiekerk.

Religieuze optocht

Bedevaartsoord dat al meer dan 500 jaar beroemd is, met een jaarlijkse processie, de Grand Tour die plaatsvindt op de zondag na 24 juni.

Het is vanwege deze bedevaart dat de kerk in 1999 werd verheven tot de rang van kleine basiliek.

Erfgoed

  • Het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouwe van Vrede en Eenheid, dat zich in de Mariakapel bevindt
  • Een schrijn met de relikwieën van meer dan veertig heiligen en martelaren, waarvan sommige in de 20e eeuw leefden (Broeder Mutien-Marie, Moeder Teresa, Pater Damiaan)

Contact

Rue du Calvaire,1300Wavre
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden