• Attracties
  • Monument
  • Religieus erfgoed

De Basiliek van Bon-Secours is een opmerkelijk religieus gebouw in neogotische stijl en een bedevaartsoord aan de Frans-Belgische grens.

Sinds de 17e eeuw komen bedevaarders naar het standbeeld van de Zwarte Maagd die de dorpelingen van Peruwelz beschermde tegen een pestepidemie.

De basiliek, vroeger Notre-Dame-du-chêne-entre-deux-bois genoemd, staat op de plaats van een eikenboom die in de middeleeuwen als grens tussen Peruwelz, Condé en Blaton diende. Een tak van deze eik werd gebruikt om het standbeeld van de Zwarte Maagd te snijden.

Alles binnenin roept deze oorsprong op en zelfs de gotische gewelven imiteren de hoge toppen en doen het halfdonker herleven van het bos waarin het standbeeld van de Maagd stond.

Het achthoekige monument, omringd door een kroon van kapellen, verving een kleine kapel in 1885 en werd in 1910 een basiliek.

Ontdek een aantal belangrijke evenementen

De eerste zondag van juli organiseert de parochie van Bon-Secours de Mariaprocessie ter ere van OLV van Bon-Secours. De eerste zaterdag van oktober heeft het Feest van de Rozenkrans plaats. Ter gelegenheid hiervan trekken bedevaarders met een fakkeltocht naar de basiliek.

 

Rue Royale 1,7603Bon-Secours
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden