• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Van alle onvergetelijke wandelingen in Wallonië, mag je deze van Villers-la-Ville in Waals-Brabant niet missen. Geniet van de grootsheid van een abdij en een woud.

Wanneer je door het oude domein van de ruïnes van de Abdij van Villers-la-Ville loopt, kom je in een prachtig bos.

Aan de rand ervan brengt de route je naar de vredige en afgelegen dorpen La Roche en Tangissart. Een steile afdaling brengt je naar een beek die de bevers onversaagd hebben verbouwd tot een kleine mangrove.

Hoogstammige bomen, weilanden, vochtige zones en een uitzonderlijk erfgoed...: geniet van de verbazingwekkende verscheidenheid van deze wandeling.

Vertrek: toeristisch infokantoor van Villers-la-Ville
Afstand: 9,5 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: gele rechthoek
Online: download de interactieve kaart, de beschrijving van de route en het gpx-bestand

Ontdekken in en rond Villers-la-Ville

20 onvergetelijke wandelingen in Wallonië

Download de onderstaande brochure voor 19 andere wandelingen op ontdekking naar ons mooie Wallonië: 

20 onvergetelijke wandelingen

Lange routes, kastelen, buitengewone locaties, erfgoed, geschiedenis, adembenemende landschappen, leuke dorpen… Er zijn evenveel thema’s als routes.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden