• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Achter het stuur van je wagen begin je aan de ontdekkingsreis doorheen het Land van Herve en Vesder. Het 100km lange parcours neemt je mee langs de prachtige dorpjes Clermont sur Berwinne, Limbourg, Olne en Soiron terwijl je de prachtige natuurlandschappen van het mooie Wallonië doorkruist.

Een magnifiek parcours in het oosten van de Ardennen

Vanaf het Huis voor Toerisme van het Land van Herve leidt dit traject langs bosrijke landschappen die typisch zijn voor deze streek in Wallonië met een uniek erfgoed en streekproducten die fijnproevers zullen bekoren. 

De mooiste dorpjes van Wallonië staan op de planning: Clermont sur Berwinne, Limbourg, Olne en Soiron. Jij geeft het tempo aan, kies je voor 1 dag of voor een meerdaags parcours zodat je elk dorpje kan ontdekken en er een nachtje kan spenderen. 

Download de gps-route en de beschrijving van het volledige parcours op de officiële website. 

Wat is er te doen in de Waalse dorpjes

In Clermont sur Berwinne: de 17e-eeuwse Sint-Jacobus de Meerderkerk, het gemeentehuis en de oude architectuur die je overal in het dorpje terugziet. Neem zeker ook de tijd om een bezoekje te brengen aan de kasteelboerderijen die het dorp omgeven. 

Als je de route herneemt, wijk dan gerust af om de Abdij van Val-Dieu of het Remember Museum te bezoeken. 

In Limbourg: deze oude burcht ligt aan de rand van de Vesder. Het architecturale nalatenschap van dit dorpje werd opgenomen op de lijst van uitzonderlijk erfgoed in Wallonië. De Sint-Joriskerk, het vredegerecht (Arvô), de kastelen, de fontein van de Maagd en de stenen tafel nemen je mee terug naar de middeleeuwen. 

In Olne: Volg de leistenen pijl van de Sint-Sebastiaanskerk en je staat meteen in het centrum van het dorp. De straten van Olne zijn de stille getuigen van een bedrijvig verleden: er waren plateelbakkers, laken- en spijkerfabrikanten aan de slag in lang vervlogen tijden. 

In Siroin: Als je ronddoolt in de charmante steegjes van dit pittoreske dorp waarvan de Sint-Rochuskerk het kloppende hart is, dan wordt je omgeven door baksteen, breuksteen en kalksteen. Breng zeker een bezoekje aan de 2 kastelen, de oude pastorie en het kerkhof. Er staat ook een opvallend gebouw dat zeker je aandacht zal trekken: een hoog bouwwerk met 160 gaten erin dat fungeerde als drogerij. Een overblijfsel uit een andere tijd dat herinnert aan de teelt van de kaardebol.

COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Lengte

Maximumafstand : 98 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden