• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Neem de weg vanuit Saint-Hubert en ontdek 4 mooie dorpen van de streek: Gros-Fays, Our, Mirwart en Laforêt. Dit 70 km lange circuit neemt je mee door prachtige landschappen en laat je kennismaken met de Ardennen van gisteren en vandaag.

Een reis naar de Ardennen van onze grootouders

Met de routebeschrijving kan je de 70 kilometer van dit Ardens parcours op jouw eigen tempo en met je eigen voertuig ontdekken. 

Landschappen, erfgoed en landschap zijn de sleutelwoorden van deze excursie met de auto of motor. Wanneer je tijdens de route doorheen de prachtige dorpen Gros-Fays, Our, Mirwart en Laforêt loopt, zie je gigantische en eeuwenoude uitzichten. Je zult de veranderingen zien, de Ardennen van gisteren en vandaag.

Download de GPS-route en de volledige wegbeschrijving van het parcours op de officiële website.

Bezienswaardigheden in de Waalse dorpen

In Gros-Fays: een 17e-eeuwse kasteelboerderij, een oude brouwerij, een oude molen en de traditionele huizen.

In Our: ontdek de geklasseerde kerk, de oude lage huizen uit zandsteen of wandel en fiets in de natuur. Dit is de gastronomische etappe van het parcours.

In Mirwart: het kasteel, de fermettes, de oude boerderijen en de oude stenen huizen zijn omgeven door groene landschappen.

In Laforêt: langs de Semois, met zijn boerderijen uit leisteen, straalt dit rustieke dorp nog steeds de sfeer uit van de tabaksindustrie die zijn faam heeft gemaakt.

In Sohier: zijn kasteel en gevarieerde landschappen, een mix van de Famenne en de Ardennen.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Lengte

Maximumafstand : 70 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden