• VVV

Doornik is een must voor koppels die op zoek zijn naar prikkels en plezier. De stad is 2000 jaar oud en bezit architecturale meesterwerken van onschatbare waarde.

Ontdek met je geliefde twee werelderfgoedmonumenten van UNESCO: 

Je zal onder de indruk zijn van de afmetingen van de kathedraal, van de harmonieuze mix tussen romaanse en gotische stijl en van de architecturale durf. Daarnaast is er ook het belfort, dat de Grote Markt al meer dan 800 jaar domineert. Het panoramische uitzicht over Doornik is prachtig. Vanop de bovenste klokkentoren lijkt de stad wel een romantische postkaart... Nadat je het belfort beklommen hebt, wacht er voor jullie tweetjes dus een mooi moment waarbij je foto's kan nemen met de haren in de wind! 

Doornik, de stad die al je zintuigen prikkelt!

Hou je van zoet en zout?

Doe mee aan een gastronomisch parcours door de pittoreske straatjes van de Stad met de vijf Klokkentorens! Een wandeling waarbij je ogen en smaakpapillen verwend worden in de beste brouwerijen, bakkerijen, slagerijen, frituren en andere lokale winkels.

De perfecte kans om specialiteiten te proeven in de beste etablissementen!

Eindig je bezoek in schoonheid 

Laat de Schelde je de weg wijzen en slenter langs de vernieuwde kades tot aan de Pont des Trous. Bewonder de geklasseerde gevels, de grote bomen, de bruggen en uiteraard de rivier. Zet je even neer op een bankje in een alkoof op de Quai Marché au Poisson. De kades zijn uitstekende ontmoetingsplaatsen en dienen vaak als decor voor festiviteiten.

We kunnen je verzekeren dat Doornik je zintuigen zal prikkelen!

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden