• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Stadsparcours
  • Wandeling/wandeltocht

Ontdek het 'underground' stadsparcours in hartje Charleroi met de metro of te voet en bewonder de werken van honderden graffitikunstenaars en schilders. Deze Belgische en internationale kunstenaars bewerkten verschillende muren langs het jaagpad en op de route de Mons voor het project 'Urban Dream'.

Met de bovengrondse metro

Tijdens het traject Charleroi-Marchienne met start aan halte Sud of Beaux-Arts in de bovengrondse metro word je ondergedompeld in het buitengewone industriële erfgoed van de stad, dat nu nog meer betekenis krijgt dankzij de street art.

Je zal erg onder de indruk zijn van de landschappen die lijken op schilderijen van Pierre Paulus, voorzanger van het Pays Noir, en ook de tijdelijke werken van de hedendaagse kunstenaars zullen je niet onverschillig laten.

Het echte Charleroi vind je langs de Samber

Keer te voet terug naar Charleroi via het jaagpad, de RAVeL, dat je rechtstreeks naar het station Charleroi-Zuid brengt.

Je ervaart de dampende en vloeiende intimiteit van de fabriek Air Liquide, de indrukwekkende torenkranen van Industeel, de kleurenexplosie op de met graffiti bespoten muren, de roestkleurige installaties van Carsid en de smeltoven van Thy-Marcinelle. Daarna kom je aan de sluis van Marcinelle en het station. Al deze dingen zie je op je weg langs de Samber. 

Een verrassende tocht en bovendien een voltreffer voor liefhebbers van buitengewone foto's en voor anderen die graag de stad ontdekken. 

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden