• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de provincie Luxemburg biedt Ny, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, een traditionele habitat van stenen en talrijke fonteinen en een molen.

Laat je meeslepen door de ongelooflijk rustige en rustgevende sfeer van dit prachtige dorp.

Een dorp van stenen en water

Tussen de Fagne-Famenne en de Ardennen houdt Ny een traditionele stenen architectuur in stand met vakwerk en bakstenen gevels.

Bezienswaardigheden

  • de neogotische kerk
  • de imposante geklasseerde kasteelhoeve die in de 2e helft van de 17e eeuw gebouwd werd
  • de molen die nog steeds een prachtig rad heeft. De oorsprong ervan gaat terug tot de 14e eeuw
  • de fonteinen en waterbakken uit de 18e en 19e eeuw
  • de Grotten van Hotton: ga meer dan 65 meter naar beneden en ontdek de buitengewone variëteit aan vormen en kleuren van de ondergrondse wereld.

Een gastronomische pauze

In Hotton verwelkomt restaurant brasserie Le Jacquemart je voor een heerlijke maaltijd die voornamelijk met lokale Waalse producten bereid zijn.

Ben je van plan om Ny te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden