• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Nobressart, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, ligt in Belgisch Lotharingen en heeft prachtige voorbeelden van traditionele woningen in de regio bewaard, zoals een oude molen of een voormalig gemeentehuis.

Tussen de Ardennen en Lotharingen

In dit dorp aan de rand van de Ardennen liggen kleine buurten verspreid in clusters rond de hoofdstraat. De kerk van Saint-Jean-Baptiste kijkt uit over het geheel.

De gepleisterde gevels in de lichte kleuren die typisch zijn voor Lotharingen geven een indruk van grote zachtheid. Onder deze gebouwen:

  • de voormalige keizerlijke molen
  • de school en het oude gemeentehuis
  • mooie authentieke boerderijen

Het dorp wordt doorkruist door de Nobressart en zijn zijtakken.

Niet te missen:

  • De Trail van de Elchertoise: een race die elk jaar in maart plaatsvindt vanuit Nobressart.
  • Le Carnard d'O, een dorpskruidenier waar je enkele lokale specialiteiten kunt vinden: worsten, kazen, wijnen, quiche lorraine, eendenborst...

Ben je van plan Nobressart te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden