• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Het natuurreservaat Raymond Mayné, dat genoemd werd naar de ontdekker van de krekel, bevindt zich op de hoogtes van Torgny. Torgny is een van de mooiste dorpen van Wallonië.

Torgny is een zuidelijk dorp en de plaats met het droogste en warmste klimaat van in België. Dat verklaart de diversiteit aan fauna en flora die we terugvinden in het natuurreservaat: allerlei insecten, bergkrekels, bidsprinkhanen, kalkgrasland, smal vlas, enz.

Doorkruis het reservaat en loop over het paadje dat onderhouden wordt door de vzw Ardenne et Gaume om de natuur te bewonderen.

Wijn van Torgny

Als je het natuurreservaat verlaat, zie je de wijngaard van Torgny, ook wel Poirier du Loup genoemd. Er wordt droge witte en roséwijn gemaakt, maar ook schuimwijn en ratafia. De wijnkelder bevindt zich in de rue de l'Ermitage in Torgny.

Onze favoriet
Vlak bij het reservaat klim je naar de hoogtes van Torgny waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op het dorp. Je voelt je op vakantie.

Laat je onderdompelen in deze stille omgeving, maar verlaat de bewegwijzerde paden niet.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden