• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Langs de Amblève in Aywaille is het reservaat Heid des Gattes een echt natuurjuweel waar je veel zeldzame planten en dieren kan bewonderen. 

De rijkdom van het reservaat

  • Geiten: je kunt ze niet missen, ze zijn de gastheren en -vrouwen van de Heid! Door het grazen van houtachtige planten en het dragen van zaden in hun vacht of op hun hoeven, spelen ze een zeer belangrijke rol. Het reservaat dankt zijn naam ook aan hen (gatte betekent geit, in het Waals)!
  • Insecten: maak je klaar om zeldzame, zelfs uitzonderlijke soorten voor onze streek te ontmoeten!
  • Vogels: kijk omhoog! Misschien heb je de kans om een oehoe of een slechtvalk te zien....... 
  • Amfibieën: stoor de salamanders niet, ze verbergen zich in dode bladeren, takken of stapels stenen.
  • Stenen en landschappen: de Heid des Gattes is de zuidelijke helling die abrupt gegraven is door de Amblève van de meest zuidelijke stam van de Condroz. Vanaf de top van de klif kun je het Ardense massief, de Calestienne, de schistendepressie van de Famenne en het heuvelachtige reliëf van de Condroz aanschouwen.

Een oase van rust waarvan de fauna en flora je zullen verbazen!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden