• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

My, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië in de Luikse Famenne op de kruising van de Ardennen en de Condroz, heeft veel te bieden voor erfgoedliefhebbers en wandelaars.

Niet te missen

  • De majestueuze ingang van het dorp: een fantastische dreef met honderdjarige platanen die je naar de voet van de imposante kasteelhoeve uit de 18e eeuw brengt, een machtssymbool van My tijdens de landherenperiode.
  • De oude school, gebouwd in 1840, die vandaag nog steeds actief is.
  • De Oude Linde: deze monumentale boom met een omtrek van bijna 4 m, geplant in het hart van het dorp.
  • De Kerk van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd: terwijl de meeste huizen in My gebouwd zijn met kalkblokken, is dit indrukwekkende 19e-eeuwse gebouw gemaakt met bakstenen.
  • De vierkante Gillard-hoeve en haar fantastische poorttoren, een voormalig bijgebouw van het kasteel

Wat te doen in My?

  • Voor de nieuwsgierigen: wandeling doorheen de straatjes op zoek naar verborgen wonderen van het kleine erfgoed (straatlamp, waterpomp...) 
  • Voor de sportievelingen en hun gezinnen: vele wandel- en fietstochten 
  • Elke 1e mei organiseert My de Lentemarkt waar de kunstenaars en ambachtslieden samenkomen.

Ben je van plan om My te bezoeken? Download dan de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden