• Museum of interpretatiecentrum

Herbeleef de herinnering aan de Belgische dichter Emile Verhaeren door terug te keren naar het decor van zijn mooiste inspiraties in Roisin, Honnelles.

De Emile Verhaeren-ruimte stelt je een reeks reproducties voor van 25 historische documenten en 13 doeken die getuigen van de bevoorrechte contacten van de dichter met de meest waardige vertegenwoordigers van de avant-gardekunst en -literatuur van zijn tijd.

Enkele historische aantekeningen over de dichter

Emile Verhaeren werd geboren in Saint-Amand op 21 mei 1855. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Leuven, maar pleitte niet veel zaken.

Op de drempel van de twintigste eeuw verwierf de dichter wereldwijde bekendheid. Verhaeren reisde door heel Europa, gaf lezingen en Koning Albert I riep hem uit tot nationaal dichter. In 1911 miste hij net de Nobelprijs voor de Literatuur. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is Verhaeren, een militante pacifist, radeloos. Hij hekelt de waanzin van de oorlog in vurige en aangrijpende verzen.

Een wandeling in de voetsporen van Verhaeren

Tijdens je bezoek heb je ook de mogelijkheid om het Emile Verhaerenparcours te volgen; een lus van ongeveer 4 km die je door het bos naar de site van de Caillou-qui-bique brengt.

De Espace Emile Verhaeren nodigt je uit om een van de grootste dichters en kunstschrijvers van de late 19e en vroege 20e eeuw te ontdekken of te herontdekken.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden