• Museum of interpretatiecentrum

De verzamelingen van de Prehistorie zijn verdeeld over 3 afdelingen. De eerste illustreert de verschillende stadia in de menselijke activiteiten sinds de oorsprong aan de hand van een reeks archeologische stukken die karakteristiek zijn voor de grote periodes in de Prehistorie.
De tweede afdeling toont, gegroepeerd per periode, archeologisch materiaal afkomstig van opgravingen uitgevoerd door leden van de "Service de Préhistoire" en door buitenlandse medewerkers.
De derde afdeling toont reconstructies van prehistorische voorwerpen aan de hand van experimentele stukken.
Een reeks afdrukken die de belangrijkste stadia in de lichamelijke evolutie van de mensen illustreren, vullen de voorstelling van de archeologische verzamelingen aan.
Het museum bevindt zich onder de 'Bâtiments de Philosophie et Lettres" (toegang via Rooseveltkaai, 1B, gebouw A4).

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden