• Museum of interpretatiecentrum

De verzamelingen van de Prehistorie zijn verdeeld over 3 afdelingen. De eerste illustreert de verschillende stadia in de menselijke activiteiten sinds de oorsprong aan de hand van een reeks archeologische stukken die karakteristiek zijn voor de grote periodes in de Prehistorie.
De tweede afdeling toont, gegroepeerd per periode, archeologisch materiaal afkomstig van opgravingen uitgevoerd door leden van de "Service de Préhistoire" en door buitenlandse medewerkers.
De derde afdeling toont reconstructies van prehistorische voorwerpen aan de hand van experimentele stukken.
Een reeks afdrukken die de belangrijkste stadia in de lichamelijke evolutie van de mensen illustreren, vullen de voorstelling van de archeologische verzamelingen aan.
Het museum bevindt zich onder de 'Bâtiments de Philosophie et Lettres" (toegang via Rooseveltkaai, 1B, gebouw A4).

Contact

Université de Liège -Place du XX Août 7,4000Liège
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden