• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Trein/tram/spoorwegfiets

Het Museum voor het Openbaar Vervoer van Wallonië nodigt je uit om de machines te (her)ontdekken die vroeger door onze straten reden. Reis terug in de tijd en ontdek de mobiliteit van vandaag en de uitdagingen van morgen.

Het museum is gelegen in een voormalige tramremise en herbergt ongeveer 40 voertuigen zoals rijtuigen, trams of trolleybussen. Het museum illustreert de geschiedenis van de mobiliteit van de 18e eeuw tot nu.

Je zal verrast zijn door de verscheidenheid van de tentoongestelde collecties, waaronder door paarden getrokken voertuigen, elektrische trams en bussen, gebruikt van 1875 tot nu. Je kan ook netwerkobjecten, uniformen, schaalmodellen en iconografische documenten ontdekken.

Dit museum organiseert ook tentoonstellingen rond het thema vervoer.

Activiteiten en diensten

  • Rondleidingen
  • Animaties
  • Toeristische bezoeken in een oude bus
  • De verhuur van verschillende zalen en voertuigen voor jouw evenementen
  • Sensibilisering van lagereschoolkinderen rond duurzame mobiliteit
  • Verjaardagsfeestje in het museum voor de allerkleinsten met spelletjes en animaties

Stap in de toekomstige tram van Luik!

De tentoonstellingsruimte gewijd aan de toekomstige Luikse tram sluit het chronologische parcours van het museum af. In deze ruimte wordt een levensgroot model van de nieuwe tram gepresenteerd. De belangrijkste informatie over de tram (route, frequenties, faciliteiten, enz.) wordt in een leuk en interactief decor gepresenteerd.

Voor families

Elke derde zaterdag van de maand, van april tot november (behalve in juli en augustus), breng je voor slechts € 2 bovenop de entreeprijs van het museum een gezellige middag door met jouw gezin in het Transportmuseum! Bezoek de website van het museum voor de gedetailleerde dienstregelingen en reserveringen.

Ontdek de evolutie van het Waalse openbaar vervoer via een interactief bezoek op basis van een fictie. Zoek in elk stadium naar aanwijzingen (brieven, foto's en voorwerpen verspreid over het museum), los de raadsels op en ga verschillende uitdagingen aan.

Neem daarna samen deel aan een creatieve workshop die ongeveer een uur duurt. De volgende workshops staan op het programma: het creëren van voertuigen van de toekomst, het creatief heroriënteren van verkeersborden, het maken van een korte animatiefilm over het openbaar vervoer of het maken van muziek op basis van de geluiden van de stad!

Een origineel bezoek aan het hart van de transportgeschiedenis. 

Bezoekers met speciale behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde fiche, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

Een origineel bezoek aan het hart van de transportgeschiedenis!

Liège Visit Pass 48u | 16 musea en bezoeken in de Vurige Stede

Liège Visit Pass 48u, ideaal om geld uit te sparen en de niet te missen attracties en musea van de Vurige Stede te bezoeken!

Open op 31/10/2020
Rue Richard Heintz 9,4020Liège
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Externe catering - Educatieve dienst

Voorzieningen

Cafetaria - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking tweewielers - Parking - Wifi

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden