• Museum of interpretatiecentrum

Het Museum voor Decoratieve Kunsten van Doornik is gevestigd in een bijgebouw van de 18e-eeuwse Sint-Maartenabdij en herbergt echte schatten, waaronder een verzameling van het mooiste en meest representatieve porseleinwerk van Doornik uit de 18e en 19e eeuw.

Porseleinen vogels vol geschiedenis

Het servies "aux oiseaux de Buffon" werd in juli 1787 besteld door de hertog van Orléans en zou meer dan 1500 artikelen bevatten, bestemd voor zowel het diner als het warme drankenservies in de woonkamer en de slaapkamer.

Het museum herbergt ook het al even opmerkelijke werk van goudsmeden en tinnen pottenbakkers uit Doornik, alsook een grote collectie munten die in Doornik werden geslagen van de 12e tot de 17e eeuw voor rekening van de koningen van Frankrijk en Spanje.

Naast het aspect "decoratieve kunst" weerspiegelen deze producties sociale gewoontes en mode en illustreren ze de economische of technologische geschiedenis van de regio.

Het Museum voor Decoratieve Kunst is alleen toegankelijk op aanvraag. Neem contact op met het toeristische infokantoor.

Herbeleef de oude kunst door dit museum te bezoeken!

Rue Saint-Martin 50,7500Tournai
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden