• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Museum Vieille Montagne nodigt je uit om de politieke, industriële en sociale geschiedenis van het Moresnet-Neutre gebied te ontdekken. Kelmis, zink en de wieg van de Vieille-Montagne zullen geen geheimen meer voor je hebben!

Het voormalige Museum van de Geulvallei, het Museum Vieille Montagne is ondergebracht in een prachtig art-nouveaugebouw.

De rode draad van de permanente collectie is kopererts, een mineraal dat de geschiedenis van het dorp Kelmis, de Société Vieille-Montagne en Morsnet-neutre nauw met elkaar verbindt.

Een politiek en sociaal experiment

Dompel je onder in de geschiedenis van dit plaatsje met een rijke ondergrond dat al eeuwenlang wordt geëxploiteerd. De productie van zink heeft het dorp een industriële dimensie bezorgd in de 19e eeuw.

Het museum vertelt dit avontuur in zijn authentieke omgeving, het gebouw van de directie van Vieille-Montagne, die de oude mijnsite beheerde.

103 jaar geschiedenis, het neutraal gebied Moresnet.

In het voormalige station van Kelmis kan je een tentoonstelling bezoeken met lokale geschiedenis, georganiseerd door de vereniging Kelmis 1871 met een focus op de spoorgeschiedenis.

Welkom in de Oostkantons!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden