pdf

Museum Vieille Montagne | Kelmis

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Rondleiding en ontdekking

Het Museum Vieille Montagne nodigt je uit om de politieke, industriële en sociale geschiedenis van het Moresnet-Neutre gebied te ontdekken. Kelmis, zink en de wieg van de Vieille-Montagne zullen geen geheimen meer voor je hebben!

Het voormalige Museum van de Geulvallei, het Museum Vieille Montagne is ondergebracht in een prachtig art-nouveaugebouw.

De rode draad van de permanente collectie is kopererts, een mineraal dat de geschiedenis van het dorp Kelmis, de Société Vieille-Montagne en Morsnet-neutre nauw met elkaar verbindt.

Een politiek en sociaal experiment

Dompel je onder in de geschiedenis van dit plaatsje met een rijke ondergrond dat al eeuwenlang wordt geëxploiteerd. De productie van zink heeft het dorp een industriële dimensie bezorgd in de 19e eeuw.

Het museum vertelt dit avontuur in zijn authentieke omgeving, het gebouw van de directie van Vieille-Montagne, die de oude mijnsite beheerde.

103 jaar geschiedenis, het neutraal gebied Moresnet.

In het voormalige station van Kelmis kan je een tentoonstelling bezoeken met lokale geschiedenis, georganiseerd door de vereniging Kelmis 1871 met een focus op de spoorgeschiedenis.

Welkom in de Oostkantons!

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking tweewielers
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.