• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Museum Vieille Montagne nodigt je uit om de politieke, industriële en sociale geschiedenis van het Moresnet-Neutre gebied te ontdekken. Kelmis, zink en de wieg van de Vieille-Montagne zullen geen geheimen meer voor je hebben!

Het voormalige Museum van de Geulvallei, het Museum Vieille Montagne is ondergebracht in een prachtig art-nouveaugebouw.

De rode draad van de permanente collectie is kopererts, een mineraal dat de geschiedenis van het dorp Kelmis, de Société Vieille-Montagne en Morsnet-neutre nauw met elkaar verbindt.

Een politiek en sociaal experiment

Dompel je onder in de geschiedenis van dit plaatsje met een rijke ondergrond dat al eeuwenlang wordt geëxploiteerd. De productie van zink heeft het dorp een industriële dimensie bezorgd in de 19e eeuw.

Het museum vertelt dit avontuur in zijn authentieke omgeving, het gebouw van de directie van Vieille-Montagne, die de oude mijnsite beheerde.

103 jaar geschiedenis, het neutraal gebied Moresnet.

In het voormalige station van Kelmis kan je een tentoonstelling bezoeken met lokale geschiedenis, georganiseerd door de vereniging Kelmis 1871 met een focus op de spoorgeschiedenis.

Welkom in de Oostkantons!

Open op 04/12/2020
278 Lütticher Straße,4721Kelmis
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Duits - Frans

Voorzieningen

Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden