• Museum of interpretatiecentrum

Kom naar het museum van het plattelandsleven en de oude ambachten in Estinnes-au-Mont. Ontdek door middel van historische voorwerpen het dagelijkse leven van onze voorouders.

Het Museum van het plattelandsleven en de oude ambachten is alleen toegankelijk op afspraak. Het is gelegen in Estinnes-au-Mont, regio Binche. Het is een voormalige pastorie, daterend uit 1786.

Het museum biedt de bezoeker een opmerkelijke collectie van meer dan 5000 stuks. Typische meubels, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen, voorwerpen uit verschillende beroepen tonen hier de hardheid van het werk van de mens in de loop van de tijd.

Het bezoek van het museum in een paar woorden

Het Museum van het plattelandsleven en de oude ambachten heeft een interieur gereconstrueerd. Je ziet het dagelijkse leven van de verschillende sociale klassen aan het begin van de eeuw.

Een kamer toont de geschiedenis van het ijzer en de gewichten en maten. Op zolder wordt ook een schoolklas uit het begin van de vorige eeuw gereconstrueerd.

Boven kan je de Danneauzaal ontdekken, die gewijd is aan de hoedenmakerij, evenals de "Froissartzaal", die gewijd is aan de beroemde middeleeuwse kroniekschrijver die tien jaar lang de pastoor van Estinnes was.

Aan de achterkant van het museum van het plattelandsleven en de oude ambachten is er een bloemrijke inrichting van de "Jardin du Curé" (de tuin van de pastoor), die uitkomt op het gebied van "la Muchette" (wandelpad, amfitheater, startpunt voor 2 bewegwijzerde wandelroutes - 6 km/16 km, 2 schuren met een belangrijke landbouwwagen, etc.).

Tot je dienst in het museum

Een lokaal documentatiecentrum, gericht op de animatie van de "Muchette"-ruimte en een verzameling documenten over het geheel van Estinnes en de thema's die in het museum aan bod komen (geschiedenis van oude ambachten, geschiedenis van het plattelandsleven, ...) is toegankelijk.

Bezoek een deel van onze geschiedenis in het Museum van het plattelandsleven en de oude ambachten van Estinnes-au-Mont.   

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden