• Museum of interpretatiecentrum
De hoeve van Dîme werd gebouwd in 1765 en is nu een museum. Ze past binnen de klassieke driedelige structuur - boederij-kerk-kasteel - van het middeleeuwse dorp Montquintin en is geklasseerd als "Belangrijk Erfgoed van Wallonië". Deze driedelige hoeve is een perfect bewaard voorbeeld van de traditionele landelijke architectuur in de Gaumestreek, i.e. een woongedeelte, een schuur en een stal onder één dak. De originele lokale materialen getuigen van traditie; de restauratie en het onderhoud volgens oude technieken zijn niet alleen informatief, maar ook bijzonder leerrijk. Binnenin, illustreert een klaslokaal uit het begin van de 20ste eeuw de schooltraditie in een landelijke omgeving.
Rondleidingen : voor groepen, het hele jaar, met uitzondering van november t/m februari, na voorafgaande afspraak (15 dagen) voor € 30,- op werkdagen en € 50,- in het WE en op feestdagen (FR - NL).
Place Monseigneur de Hontheim,6767Rouvroy
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden