pdf

Museum van Groesbeeck de Croix

Sinds 1 juli 2020 hebben de meeste toeristische attracties en musea in Wallonië hun deuren opnieuw geopend voor het publiek.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.

Op verzoek van graaf van Groesbeeck werd dit oude toevluchtsoord van de abdij van Villers-en-Brabant op het einde van de 18de eeuw door de architect Chermanne veranderd in een elegant herenhuis in Louis XV stijl. In 1935 werd het interieur, dat op schitterende wijze bewaard is gebleven, ingericht als museum. Het bezit mooie collecties Naamse meubels, glaswerk, ceramiek, enz. Zijn Franse tuin had de tand destijds helaas niet doorstaan, maar werd in dezelfde periode gereconstrueerd door de tuinarchitect Hector Mathieu. Hij gaf de tuin uiterlijk van destijds terug met de centrale waterpartij, de perken symmetrische buxusbomen, het tuinpaviljoen en de oranjerie.
Begeleide bezoeken mits telefonische reservatie - talen: FR; NL, EN, DE op aanvraag.
Audiogidsen in FR en NL.
Bereikbaar: E411 of E42, afrit Namen; in Namen, richting kathedraal.
INDICE PASSE-PARTOUT: 000121

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Audiogids
  • Educatieve dienst
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.