• Museum of interpretatiecentrum

Bezoek het Museum van de Slag om de Ardennen in La Roche-en Ardenne en ontdek 1500 m² en 3 verdiepingen gewijd aan een van de belangrijkste slagen van de Tweede Wereldoorlog. Uniformen, wapens, voertuigen en films illustreren de bevrijding van de stad. 

Een museum dat de soldaten herdenkt

La Roche-en-Ardenne heeft een hoge tol betaald bij de Slag om de Ardennen tijdens de winter van '44-'45. Dit museum brengt hulde aan de mannen die gestreden hebben voor de bevrijding van de stad.

Je ziet er paspoppen met Amerikaanse, Engels, Schotse of Duitse uniformen, alsook uniformen aangeboden door veteranen. Bezoekers vinden er ook persoonlijke voorwerpen, foto's, officiële documenten, militaire voertuigen, kaarten, zware wapens, ... een volledige collectie en een echte getuige van een slag die een sleutelrol speelde bij de bevrijding van Europa

Ter ere van Britse soldaten

Het Museum van de Slag om de Ardennen is het enige museum over het Ardennenoffensief met een Brits gedeelte. Je ziet er belangrijke en originele stukken die geschonken werden door veteranen.

Open op 31/10/2020
Rue Châmont 5,6980La Roche-En-Ardenne
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden