pdf

Museum van de Slag om de Ardennen

Sinds 1 juli 2020 hebben de meeste toeristische attracties en musea in Wallonië hun deuren opnieuw geopend voor het publiek.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • 365

Bezoek het Museum van de Slag om de Ardennen in La Roche-en Ardenne en ontdek 1500 m² en 3 verdiepingen gewijd aan een van de belangrijkste slagen van de Tweede Wereldoorlog. Uniformen, wapens, voertuigen en films illustreren de bevrijding van de stad. 

Een museum dat de soldaten herdenkt

La Roche-en-Ardenne heeft een hoge tol betaald bij de Slag om de Ardennen tijdens de winter van '44-'45. Dit museum brengt hulde aan de mannen die gestreden hebben voor de bevrijding van de stad.

Je ziet er paspoppen met Amerikaanse, Engels, Schotse of Duitse uniformen, alsook uniformen aangeboden door veteranen. Bezoekers vinden er ook persoonlijke voorwerpen, foto's, officiële documenten, militaire voertuigen, kaarten, zware wapens, ... een volledige collectie en een echte getuige van een slag die een sleutelrol speelde bij de bevrijding van Europa

Ter ere van Britse soldaten

Het Museum van de Slag om de Ardennen is het enige museum over het Ardennenoffensief met een Brits gedeelte. Je ziet er belangrijke en originele stukken die geschonken werden door veteranen.

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.