• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit museum doet je versteld staan met zijn grote collectie over de Tweede Wereldoorlog. Ontdek de 3 verdiepingen met uitrusting, uniformen, wapens en relikwieën van het Amerikaanse, Britse, Duitse en Belgische leger!

Een grot vol collecties

Het museum van de Slag om de Ardennen in La Roche-en-Ardenne bezit een grote collectie authentieke objecten van 40-45:

  • wapens
  • uniformen
  • voertuigen
  • persoonlijke voorwerpen
  • de bekende codeermachine Enigma

De stad La Roche-en-Ardenne heeft een hoge tol betaald tijdens de Slag om de Ardennen in de winter van 44-45. Het museum eert de mannen, en dan vooral de Britse soldaten, die gestreden hebben voor de bevrijding van de stad.

Ter ere van Britse soldaten

Het Museum van de Slag om de Ardennen is het enige museum over het Ardennenoffensief met een Brits gedeelte. Je ziet er belangrijke en originele uniformen en uitrusting die geschonken werden door veteranen, zoals de bekende strijdvest van Luitenant-Kolonel Cathhaert, commandant van het 7e Bataljon Black Watch van de 51ste Highland Divisie, bevrijder van de stad La Roche-en-Ardenne op 11 januari.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden